Πως θα έρθετε

 

Πτήσεις στη Σύμη;

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει αεροδρόμιο στη Σύμη, θα πρέπει να ταξιδέψουν πρώτα στη Ρόδο, Κω, ή ακόμη και την Αθήνα και στη συνέχεια να έρθει με πλοίο. Υπάρχουν πολλές εταιρείες πτήσης που προσφέρουν πτήσεις σε αυτούς τους προορισμούς. Παρακάτω αναφέρουμε μερικά, με συνδέσμους, για να σας βοηθήσει να βρείτε τις διαθέσιμες ημερομηνίες (κάθε σύνδεσμος θα ανοίξει σε νέο παράθυρο).

Άλλες περιοχές που προσφέρουν φτηνές πτήσεις προς Ρόδο, μπορεί να περιλαμβάνουν:

Πώς μπορώ να πάω από το αεροδρόμιο στο λιμάνι της Ρόδου;

Υπάρχει μια μεγάλη πιάτσα ταξί ακριβώς έξω από την αίθουσα αφίξεων στο αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου. Αυτό λειτουργεί σε ένα first-come-first-served βάση και υπάρχουν συνήθως πολλές που περιμένουν ταξί. Υπάρχει επίσης τακτική συγκοινωνία με λεωφορείο που μπορεί να σας μεταφέρει στο λιμάνι. Παρακαλούμε ελέγξτε παρακάτω, για τα ταξί και τα λεωφορεία για περισσότερες πληροφορίες. Ελέγξτε επίσης το χάρτη της Google παρακάτω για να πάρετε μια καλύτερη ιδέα για το πού το αεροδρόμιο (Διαγόρας της Ρόδου κοντά στο Παραδείσι), και εάν το λιμάνι βρίσκεται στην πόλη της Ρόδου στην Κολώνα κοντά στο λιμάνι Μανδράκι.

Το ταξί από το αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου

Ακριβώς έξω από το χώρο των αφίξεων του Αεροδρομίου, θα δείτε μια πιάτσα των ταξί, είναι πάνω από το δρόμο, αλλά ακόμα μέσα τους χώρους του αεροδρομίου. Αν είστε κατευθείαν για το λιμάνι στη συνέχεια να ζητήσει την κατάλληλη λιμάνι και πείτε στον οδηγό ότι είστε τίτλο για Σύμη. Αυτός πιθανότατα θα γνωρίζουν ποια βάρκα που χρειάζεστε, αφού εκεί σε λιγότερο από 40 λεπτά.

Επί του παρόντος ο ναύλος από το αεροδρόμιο στο λιμάνι Κολόνα, κοντά στο Μανδράκι, ξεκινά από περίπου € 22.00 με επιπλέον χρεώσεις, αν έχετε ένα μεγάλο αριθμό αποσκευών ή έρχονται σε μια μεγάλη ομάδα. Το κόμιστρο θα πρέπει να αναφέρεται σε έναν πίνακα προτού να πάρετε το check in Παγκόσμιο Taxi Κρατήσεις Ltd για online κράτηση ταξί από το αεροδρόμιο της Ρόδου σε απευθείας σύνδεση.

Τα λεωφορεία από το αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου

Οι στάσεις του λεωφορείου είναι ακριβώς έξω από τις αφίξεις στο αεροδρόμιο. Το λεωφορείο θα σας μεταφέρει στην πόλη της Ρόδου, και κοστίζει μόνο μερικά ευρώ και το ταξίδι διαρκεί περίπου μία ώρα. Τα λεωφορεία λειτουργούν από την έναρξη του αεροδρομίου στις έξι το πρωί μέχρι τις 23.00. Το πρώτο αναχωρεί από το αεροδρόμιο στις 05:50 π.μ. και το τελευταίο στις 23.40. Κάντε κλικ εδώ για το ωράριο των δρομολογίων λεωφορείων. Θα πρέπει να πάρετε το λεωφορείο που πάει Παραδείσι – Ρόδος. Ζητήστε από τον οδηγό να σας πει όταν φτάσετε Μανδράκι, το κύριο τερματικό σταθμό είναι το Μανδράκι, έξω από την παλιά περιοχή της αγοράς. Θα ξέρετε, όταν φτάσετε εκεί, καθώς οι περισσότεροι επιβάτες θα επιβιβαστούν έξω. Μπορείτε επίσης να πάρετε το λεωφορείο πίσω στο αεροδρόμιο από το ίδιο μέρος, στο σταθμό των λεωφορείων δυτική πλευρά (Αβέρωφ).

Ποια Ferries είναι διαθέσιμα από τη Ρόδο στη Σύμη;

Οι κύριες εταιρείες πλοίο από Ρόδο προς Σύμη που αναφέρονται παρακάτω:

H ΑΝΕΣ έχει ένα πλοίο που κάνει δρομολόγιο, το Σύμη II (δείτε την ιστοσελίδα τους). Το δρομολόγιο διαρκεί είναι περίπου μία ώρα και 45 λεπτά, μπορούν να επιβιβαστούν και αυτοκίνητα. Υπάρχει ένα εκδοτήριο εισιτηρίων στο λιμάνι, όπου όλα τα άλλα πλοία αναχωρούν επίσης. Με τα πλοία της ΑΝΕΣ επίσης να επισκεφθείτε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου, όπως η Κως και η Κάλυμνος.

Δωδεκάνησα Seaways είναι η άλλη κύρια γραμμή πορθμείων μεταξύ της Ρόδου και της Σύμης (και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου). Έχουν δύο ταχύπλοα καταμαράν, το Dodekanisos Express και Dodekanisos Pride την. Ελέγξτε το πρόγραμμά τους εδώ. Παρά το γεγονός ότι τα εισιτήρια είναι πιο ακριβά, διασχίζοντας φορές είναι πιο γρήγορα, ενώ η διαδρομή διαρκεί μόλις 45 λεπτά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε είτε σε απευθείας σύνδεση βιβλίο πρώτα, ή φτάνουν πολύ νωρίς για ένα εισιτήριο κατά την υψηλή περίοδο του καλοκαιριού. Μπορείτε να επιβιβαστείτε και οχημάτων, αλλά θα πρέπει να ελέγξετε τη διαθεσιμότητα εκ των προτέρων.

Εκτός από InTicket όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ένα άλλο καλό site με Ferries δρομολόγια είναι Δανάη που μπορείτε να δείτε εδώ. Επίσης, άλλες μικρότερες βάρκες έρχονται στη Σύμη για ημερήσιες εκδρομές, το καλοκαίρι, και μπορείτε να πάρετε σήμερα μια μονόδρομη εισιτήριο σε αυτά. Κοιτάξτε έξω για τις Σύμη σκάφη ημερήσια εκδρομή καθώς περπατάτε κατά μήκος Μανδράκι.

Ποια Ferries είναι διαθέσιμα από την Αθήνα (Πειραιά) για τη Σύμη και τη Ρόδο;

Αν θέλετε να πάρετε το πλοίο από την Αθήνα (Πειραιά) Port Πύλη Ε1 άμεσα στη Σύμη, τότε είναι καλύτερο να ελέγξει σε απευθείας σύνδεση με την Blue Star Ferries. Το ταξίδι από την Αθήνα στη Σύμη μπορεί να διαρκέσει από 12 έως 18 ώρες, σταματώντας σε διάφορα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου στη διαδρομή. Τα οχήματα μπορούν να επιβιβαστούν συνήθως πολύ.

Στην Αθήνα μπορείτε να πάτε στον Πειραιά είτε με λεωφορείο γραμμής Ε96 Express από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος χωρίς να αλλάζει καθόλου ή με το λεωφορείο 040 από την Ομόνοια / Σύνταγμα. Ένας άλλος εύκολος τρόπος είναι με το Μετρό, Πράσινη Γραμμή 1, αλλάζοντας στο Μοναστηράκι. Τέλος, υπάρχουν τα ταξί που θα βρείτε σε αφθονία από οποιοδήποτε μέρος της Αθήνας μπορεί να είναι.